سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بدان کس که تو را سخن آموخت به تندى سخن مگوى و با کسى که گفتارت را نیکو گرداند راه بلاغتگویى مپوى . [نهج البلاغه]

mostafa good

به نام خدا

 

مجسمه های جزیره ایستر چه پدیده ای هستند؟

در روز عید پاک( در زبان انگلیسی- ایستر) سال 1722 یک دریا سالار  هلندی به نام یکوب رخوین در جزیره ای سر سبز و پوشیده از گیاه در جنوب اقیانوس آرام پیاده شد.

این جزیره بیش از 1600 کیلومتر تا نزدیکترین جای مسکونی فاصله داشت و در انجا بیش از دو هزار بومی زندگی می کردند که همه سیاه پوست بسار تیره پولینز یایی بودند.

جالب تر از همه چیز هایی که این پوینده در ان جزیره مشاهده  کرد این بود که دید در نوار ساحلی کله های سنگی یکپارچه و بسیار بزرگی از 3 تا 11 متر پراکنده اند که صورتی دراز و گوشهایی غیر عادی دارند. برخی از مجسمه ها دست داشتند و برخی کلاه دیگ مانند و بسیار بزرگی از گدازه سرخ رنگ بر سرشان نهاده شده بود.

با گردش بیشتر در جزیره رخوین دریافت که این مجسمه ها نه تنها در سواحل یافت می شدند بلکه در داخل نیز همه جا پراکنده بودند. بسیاری از انها در محل تراش و با حالتی نیمه تمام رها شده بودند.

مردم ابتدایی در سراسر جهان هنر های گوناگونی دارند بویزه در زمینه هایی که با مذهب ارتباط دارد اما هرگز نظیر این مجسمه ها در هیچ جای دیگر یافت نشده است!

هنوز هم کسی از اسرار انها اگاه نشده است. برخی از مجسمه ها تا 45 تن وزن دارند و با این وصف کسانی انها را از محل تراش به جای کنونی شان حمل کرده اند. معلوم نیست ان مردم ابتدایی چه وسیله ای برای حمل و نقل داشته اند.

آری هیچ کس نمی داند که اینها چیستند! فقط گفته می شود شاید مجسمه ها رابطه ای با مراسم مذهبی و رسوم تدفین مردگان آن مردم داشته باشند.

پایان

نوشته کامپیوتری- سید مصطفی سیدی

برگرفته از کتاب به من بگو چرا

جلد دهم

     




سید مصطفی سیدی ::: شنبه 87/6/9::: ساعت 10:8 صبح

 تصورهای باطل نقش زد آینده ما را           به تصویری مجازی خط کشید آئینه ما را  

                              رفاقت ها محبت ها چرا زیبا سرابی بود                                    گذشته لحظه های عشق ما، آشفته خوابی بود

      غرورم را لباست می کنم ، باز التماست می کنم                 

     تا وقت دیدار     

دو چشمم فرش پایت می کنم   جانم فدایت می کنم      

 من را نیازار!!!!!!!!!!!!!!!!!





سید مصطفی سیدی ::: جمعه 87/6/8::: ساعت 10:0 عصر

به نام خدا

 

برج توتم چیست؟

 

جامعه ای که ما پدید اورده یم از واحد خانواده ها تشکیل یافته است. بنابر این خویشان نزدیک و دیگر بستگانمان((گروه خانوادگی)) ما را پدید اورده اند.

اما در جهان بسیاری از گرو های ابتدایی هستند که جامعه خویش را به گونه ای دیگر تقسیم بندی کرده اند.

مردمی که در (قبیله) زندگی می کنند از این دسته اند چون گروه بندی و همبستگیشان با پیوند قبیله ای استوار است. این گونه پیوند یا واقعی است و یا انکه صرفا خودشان قرار گذاشته اند که با چنین پیوندی خود را به یکدیگر همبسته بدانند.

این گرو ها معمولا دارای یک(نیا) هستند که چهره ای افسانه ای به ان داده و کردارش را در نسلهای پیاپی محترم شمرده اند. گاهی این (نیا) یک حیوان است یا حتی یک گیاه و یا یک چیز طبیعی دیگر!

بنابر این قبیله خود را زاییده از نیایی می پندارد که با حیوان خاصی پیوند داشته و یا انکه خودش یک حیوان بوده است. در این صورت نام قبیله را از نام او می گیرند و برایش نمادی هم می سازند که توتم ان قبیله است. چنین قبیله ای را(قبیله ی توتمی) می گویند.

بسیاری از قبایل از توتم خود برجی تراشیده اند و بر روی این برج تصویر نیای انسانی یا حیوانی شان و یا شی مقدس دیگری نقش بسته است.

قبیله با نصب برج توتم برای خود حیثیت کسب می کند و به داشتن چنین نیایی بر خود می بالد.

افراد قبیله های توتمی در نقاط مختلف جهان به شیوه های گوناگونی زندگی می کنند. مثلا این قانون است که افراد یک قبیله حق ندارند با هم ازدواج کنند و فرزند به مادر تعلق دارد نه به پدر. 




سید مصطفی سیدی ::: جمعه 87/6/8::: ساعت 1:47 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 47


بازدید دیروز: 46


کل بازدید :980697
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
مدیر وبلاگ : سید مصطفی سیدی[157]
نویسندگان وبلاگ :
سید امیر حسین سیدی (@)[0]


 
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<